FOURTH GRADE MATH WORKSHEET

Question 1 :

What is the roman numeral for 13?

(A) IX              (B) XLV            (C) XII

Solution :

The roman numeral of 13 is XIII.

Question 2 :

All the numbers ending with 0 or 5 is divisible by ________

(A) 10                  (B) 5                    (C) 2

Solution :

All the numbers which are ending with 0 or 5 is divisible by 5.

Question 3 :

What is the index of the number 312

(A) 12                  (B) 3                (C) 0

Solution :

The value which is at power is known as index.

In 312, the index is 12.

Question 4 :

A number which divides another number and gives no remainder is a ____________ of that number. 

(A) factor         (B) multiple    (C) None of these

Solution :

For example, let us consider 6.

If we divide 6 by 2, we get 3 as quotient and 0 as remainder. So, 2 is the factor of 6.

Question 5 :

A hall is 35 meters long and 28 meters broad. Find the length of the longest tape that can measure the length and breadth of the hall a whole number of times.

(A) 7 m               (B) 3 m           (C) 8 m

Solution :

To find the length of the longest tape that can measure the length and breadth, we find the highest common factor.

35  =  5 ⋅ 7

28  =  2 ⋅ 2 ⋅ 7

highest common factor is 7

So, the length of breadth of hall is 7 m.

Question 6 :

Find the L.C.M of 63, 105, 147

(A) 1040          (B) 2205      (C) 1200

Solution :

Least common multiple  =  7 ⋅ 3 ⋅ 3 ⋅ 5 ⋅ 7

  =  2205

So, the answer is 2205.

Question 7 :

There are 16 students from Mr. Block’s class at the library. The other four students in the class are practicing math facts in the classroom. Which number sentence shows the total number of students in Mr. Block’s class?

(A)  16 + 4            (B)  16 – 4         (C)  16 × 4 

Solution :

Total number of students  =  16 + 4

Question 8 :

Represent the shaded portion using fraction. 

(A) 5/10              (B) 5/6               (C) 1/6

Solution :

Only five equal parts are shaded. So, the shaded region is 5/6.

Question 9 :

A bottle contains 1.8 liter of orange juice. How many glasses, each of capacity 0.15 liter can be filled from it? 

(A) 12 bottles       (B) 15 bottles     (C) 18 bottles

Solution :

Quantity of orange juice  =  1.8 liter

Capacity of glass  =  0.15 liter

Number of glasses to be filled  =  1.8/0.15

  =  12 bottles

Question 10 :

In a test a girl scored 28 marks out of 40. What is her percentage of marks? 

(A) 50               (B) 70             (C) 90

Solution :

Marks scored  =  28 

Total marks  =  40

Percentage of marks  =  (28/40) ⋅ 100

  =  70%

4th Grade Math Worksheet

4th grade math worksheet 1

4th grade math worksheet 2

4th grade math worksheet 3

4th grade math worksheet 4

4th grade math worksheet 5

4th grade math worksheet 6

4th grade math worksheet 7

4th grade math worksheet 8

4th grade math worksheet 9

4th grade math worksheet 10

4th grade math worksheet 11

4th grade math worksheet 12

Apart from the stuff given in this section, if you need any other stuff in math, please use our google custom search here.

Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com

We always appreciate your feedback.

©All rights reserved. onlinemath4all.com

Recent Articles

  1. Multiplicative Inverse Worksheet

    Jan 19, 22 09:34 AM

    Multiplicative Inverse Worksheet

    Read More

  2. Multiplicative Inverse

    Jan 19, 22 09:25 AM

    Multiplicative Inverse - Concept - Examples

    Read More

  3. Graphing Linear Functions Worksheet

    Jan 19, 22 08:24 AM

    Graphing Linear Functions Worksheet

    Read More