1. The first ice cream plant was established in 1851 by Jacob Fussell. Today, 2,000,000 gallons of ice cream are produced in the United States each day. In how many days can 40,000,000 gallons of ice cream be produced in the United States?
2. Misae has $1900 in the bank. She wishes to increase her account to a total of $3500 by depositing $30 per week from her paycheck. Will she reach her savings goal in one year?
3. Mrs. Patton is planning to place a fence around her vegetable garden. The fencing costs $1.75 per yard. She buys f yards of fencing and pays $3.50 in tax. If the total cost of the fencing is $73.50, write an equation to represent the situation.
1. Answer :
Step 1 :
Given information :
Quantity of ice cream to be produced.
What do we have to find ?
Number of days required to produce the given quantity of ice cream.
Step 2 :
Let T be the required number of days to produce 40,000,000 gallons of ice cream.
Quantity of ice cream produced in each day = 2,000,000 gallons.
2,000,000 x T = 40,000,000 ----(1)
Step 3 :
Divide by 2,000,000 on both sides,
T = 40,000,000/2,000,000
T = 20
Step 4 :
Substitute T = 20 in (1).
2,000,000 x 20 = 40,000,000
40, 000, 000 = 40,000,000
2. Answer :
Step 1 :
Given information :
Misae has $1900 in the bank.
She wishes the total amount to be $3500
She wants to deposit $30 per week.
What do we have to find ?
Will she reach her savings goal in one year?
For this we need to find the number of weeks required to reach the total amount of $3500.
Step 2 :
Let T be the required number of weeks
1900 + 30T = $3500 ----(1)
Step 3 :
Subtract 1900 on both sides
1900 - 1900 + 30T = 3500 - 1900
30T = 1600
Divide by 30 on both sides
30T/30 = 1600/30
T = 53.33
Step 4 :
Substitute T = 53.33 in (1).
1900 + 30(53.33) = $3500
1900 + 1599.9 = $3500
$3499.99 ≈ $3500
3. Answer :
Step 1 :
Given information :
Cost of fencing per yard = $1.75
Tax = $3.50
Total cost of fencing = $73.50
What do we have to find ?
Total number of yards to be fenced around the vegetable garden.
Step 2 :
Let y be the required number of weeks
1.75y + 3.50 = $73.50
Step 3 :
Subtract 3.50 on both sides
1.75y + 3.50 - 3.50 = 73.50 - 3.50
1.75Y = 70
Divide by 1.75 on both sides
1.75y/1.75 = 70/1.75
y = 40
Step 4 :
Substitute y = 40 in (1).
1.75 (40) + 3.50 = $73.50
70 + 3.50 = 73.5
73.50 = 73.50
Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com
We always appreciate your feedback.
©All rights reserved. onlinemath4all.com
Oct 04, 22 11:08 PM
Oct 04, 22 11:07 PM
Oct 04, 22 11:06 PM