WRITING EXPRESSIONS WORKSHEET 6TH GRADE

Question 1 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

The sum of 5 times a number and 8

Question 2 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

2 times the sum of 7 times a number and 4

Question 3 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

7 less than 4 times a number

Question 4 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

One fifth of sum of 3 times a number and 9

Question 5 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

One seventh of 3 less than 4 times a number

Question 6 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

5 times of a number is decreased by 8

Question 7 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

6 times of a number is increased by 15

Question 8 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

7 less than 3 times the sum of a number and 6

Question 9 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

3 times the difference between a number and 8

Question 10 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

One fourth of 3 times the difference between a number and 6

Question 1 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

The sum of 5 times a number and 8

Answer :

5x + 8

Question 2 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

2 times the sum of 7 times a number and 4

Answer :

2(7x + 4)

Question 3 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

7 less than 4 times a number

Answer :

4x - 7

Question 4 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

One fifth of sum of 3 times a number and 9

Answer :

(3x + 9) / 5

Question 5 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

One seventh of 3 less than 4 times a number

Answer :

(4x - 3) / 7

Question 6 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

5 times of a number is decreased by 8

Answer :

5x - 8

Question 7 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

6 times of a number is increased by 15

Answer :

6x + 15

Question 8 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

7 less than 3 times the sum of a number and 6

Answer :

3(x + 6) - 7

Question 9 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

3 times the difference between a number and 8

Answer :

3(x - 8)

Question 10 :

Write the following verbal phrase as algebraic expression.

One fourth of 3 times the difference between a number and 6

Answer :

3(x - 6) / 4

Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com

We always appreciate your feedback.

©All rights reserved. onlinemath4all.com

Recent Articles

  1. Time and Work Problems

    Oct 20, 25 07:13 AM

    Time and Work Problems - Concept - Solved Problems

    Read More

  2. 10 Hard SAT Math Questions (Part - 30)

    Oct 17, 25 07:27 PM

    digitalsatmath397.png
    10 Hard SAT Math Questions (Part - 30)

    Read More

  3. 10 Hard SAT Math Questions (Part - 29)

    Oct 16, 25 06:04 AM

    10 Hard SAT Math Questions (Part - 29)

    Read More