Problem 1 :
At a candy store you could get 3 giant lollipops for $4.89. How much would it cost to buy 6 lollipops ?
Problem 2 :
A pet store was selling mice 6 for $7.02. If they ended up selling 7 mice, how much money would they have earned ?
Problem 3
At the produce store you can buy 2 bags of bananas for $12.46. How much would it cost if you were to buy 6 bags ?
Problem 4 :
At the store Brand A potato chips were $11.92 for 4 bags. Brand B potato chips were $17.34 for 6 bags. Which brand has the cheaper price ?
Problem 5 :
A supermarket had bags of red grapes for $13.00 for 5. The also had bags of green grapes priced at $5.08 for 2. Which type of grape is most expensive ?
Problem 6 :
A store had 5 packs of paper for $9.25. How much would it cost, if you were to buy 4 packs ?
Problem 7 :
Four gallons of gasoline cost $16.80. If you buy 5 gallons of gasoline, how much do you have to pay ?
Problem 8 :
In a store, six shirts are sold for $25.50. If you buy 4 shirts, how much do you have to pay ?
1. Answer :
Given : Cost of 3 giant lollipops is $4.89
Then, the cost of 1 giant lollipop is
= 4.89 / 3
= $1.63
The cost of 6 giant lollipops is
= 6 ⋅ 1.63
= $9.78
So, it would cost $9.78 to buy 6 lollipops.
2. Answer :
Given : Cost of 6 mice is $7.02
Then, the cost of 1 mouse is
= 7.02 / 6
= $1.17
The cost of 7 mice is
= 7 ⋅ 1.17
= $8.19
So, if they ended up selling 7 mice, they would have earned $8.19
3. Answer :
Given : Cost of 2 bags of bananas is $12.46
Then, the cost of 1 bag of bananas is
= 12.46 / 2
= $6.23
The cost of 6 bags of bananas is
= 6 ⋅ 6.23
= $37.38
So, if we were to buy 6 bags of bananas, it would cost $37.38
4. Answer :
Brand A Cost of 1 bag is = 11.92 / 4 = $2.98 |
Brand B Cost of 1 bag is = 17.34 / 6 = $2.89 |
2.98 > 2.89
Comparing the unit prices, brand B has the cheaper price.
5. Answer :
Red Grapes Cost of 1 bag is = 13.00 / 5 = $2.60 |
Green Grapes Cost of 1 bag is = 5.08 / 2 = $2.54 |
2.60 > 2.54
Comparing the unit prices, reg grape is most expensive.
6. Answer :
Given : Cost of 5 packs of paper is $9.25
Then, the cost of 1 pack of paper is
= 9.25 / 5
= $1.85
The cost of 4 packs of paper is
= 4 ⋅ 1.85
= $7.40
So, if we were to buy 4 packs of paper, it would cost $7.40
7. Answer :
Given : Cost of 4 gallons of gasoline is $16.80
Then, the cost of 1 gallon of gasoline is
= 16.80 / 4
= $4.20
The cost of 5 gallons of gasoline is
= 5 ⋅ 4.20
.= $21.00
So, if we buy 5 gallons of gasoline, we have to pay $21.00
8. Answer :
Given : Cost of 6 shirts is $25.50
Then, the cost of 1 shirt is
= 25.50 / 6
= $4.25
The cost of 4 shirts is
= 4 ⋅ 4.25
.= $17.00
So, if we buy 4 shirts, we have to pay $17.00
Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com
We always appreciate your feedback.
©All rights reserved. onlinemath4all.com
Aug 10, 22 10:23 PM
Aug 10, 22 10:18 PM
Aug 10, 22 10:28 AM