PROBLEMS ON DIFFERENTIATION WITH RESPECT TO X

Differentiate each of the following functions with respect to x :

Problem 1 :

y = 3x2 + 5x - 2

Solution :

y = 3x2 + 5x - 2

Problem 2 :

y = ax + xa - aa

Here a is a constant.

Solution :

y = ax + xa - aa

Problem 3 :

Solution :

Problem 4 :

y = ex ⋅ ln x

Solution :

y = ex ⋅ ln x

Using product rule, the above function can be differentiated with respect to x.

Problem 5 :

y = 2x ⋅ x5

Solution :

y = 2x ⋅ x5

Using product rule, the above function can be differentiated with respect to x.

Problem 6 :

Solution :

Using quotient rule, the above function can be differentiated with respect to x.

Problem 7 :

Solution :

Using quotient rule, the above function can be differentiated with respect to x.

Problem 8 :

y = 2x ⋅ ln x

Solution :

y = 2x ⋅ ln x

Using product rule, the above function can be differentiated with respect to x.

Problem 9 :

Solution :

Using quotient rule, the above function can be differentiated with respect to x.

Problem 10 :

Solution :

Using chain rule, the above function can be differentiated with respect to x.

Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com

We always appreciate your feedback.

©All rights reserved. onlinemath4all.com

Recent Articles

  1. First Fundamental Theorem of Calculus - Part 1

    Apr 17, 24 11:27 PM

    First Fundamental Theorem of Calculus - Part 1

    Read More

  2. Polar Form of a Complex Number

    Apr 16, 24 09:28 AM

    polarform1.png
    Polar Form of a Complex Number

    Read More

  3. Conjugate of a Complex Number

    Apr 15, 24 11:17 PM

    conjugateofcomplexnumber1.png
    Conjugate of a Complex Number

    Read More