PERCENTS GREATER THAN 100 AND LESS THAN 1 WORKSHEETS

About "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets"

Percents greater than 100 and less than 1 worksheets much useful to the students who would like to practice problems on "Percentages"

If you want to know some basic stuff about percents greater than 100 and less than 1,

Please click here

Percents greater than 100 and less than 1 worksheets - Problems

Here we are going to look at percents greater than 100 and less than 1 worksheets - Problems

1. Classify the fraction 17 / 5 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%


2. Classify the fraction 7 / 25 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%


3. Classify the fraction 3 / 8 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%


4. Classify the fraction 13 / 8 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%


5. Classify the fraction 3 / 800 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%


6. Classify the decimal  2.742 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%


7. Classify the decimal  0.2742 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%


8. Classify the decimal  0.0032 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%


9. Classify the decimal  0.032 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%


10. Classify the decimal  0.32 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Do you need answers for the above questions ?

Here they are .

Step by step solution

Problem 1 : 

Classify the fraction 17 / 5 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Solution : 

In the fraction 17 / 5, the numerator is greater than denominator.

So the fraction 17 / 5 is greater than 100%.

More clearly, 

In the above calculation, the fraction 17 / 5 is equal to 340% which is greater than 100%.  

Let us look at the next problem on "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets"

Problem 2 : 

Classify the fraction 7 / 25 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Solution : 

In the fraction 7 / 25, the numerator is less than denominator.

From the above point, all we can conclude is, the fraction 7 / 25 is not greater than 100%. 

It may be either between 1% and 100% or less than 1%. 

To make sure of the category, let us convert the given fraction into percent as given below. 

In the above calculation, the fraction 7 / 25 is equal to 28% which is between 1% and 100%. 

Let us look at the next problem on "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets"

Problem 3 : 

Classify the fraction 3 / 8 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Solution : 

In the fraction 3 / 8, the numerator is less than denominator.

From the above point, all we can conclude is, the fraction 3 / 8 is not greater than 100%. 

It may be either between 1% and 100% or less than 1%. 

To make sure of the category, let us convert the given fraction into percent as given below. 

In the above calculation, the fraction 3 / 8 is equal to 37.5% which is between 1% and 100%. 

Let us look at the next problem on "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets"

Problem 4 : 

Classify the fraction 13 / 8 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Solution : 

In the fraction 13 / 8, the numerator is greater than denominator.

So the fraction 13 / 8 is greater than 100%.

More clearly,

In the above calculation, the fraction 13 / 8 is equal to 162.5% which is between 1% and 100%. 

Let us look at the next problem on "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets"

Problem 5 : 

Classify the fraction 3 / 800 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Solution : 

In the fraction 3 / 800, the numerator is less than denominator.

From the above point, all we can conclude is, the fraction 3 / 800 is greater than 100%. 

It may be either between 1% and 100% or less than 1%. 

To make sure of the category, let us convert the given fraction into percent as given below. 

In the above calculation, the fraction 3 / 800 is equal to 0.375% which is less than 100%. 

Let us look at the next problem on "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets"

Problem 6 : 

Classify the decimal  2.742 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Solution : 

The value of the given decimal is greater than 1.

So, it is greater than 100%

More clearly, 

In the above calculation, the decimal 2.742 is equal to 274.2% which is greater than 100%. 

Let us look at the next problem on "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets"

Problem 7 : 

Classify the decimal  0.2742 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Solution : 

The value of the given decimal is less than 1.

It may be either between 1% and 100% or less than 1%. 

To make sure of the category, let us convert the given decimal into percent as given below. 

In the above calculation, the decimal 0.2742  is equal to 27.42% which is between 1% and 100%. 

Let us look at the next problem on "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets"

Problem 8 : 

Classify the decimal  0.0032 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Solution : 

The value of the given decimal is less than 1.

It may be either between 1% and 100% or less than 1%. 

To make sure of the category, let us convert the given decimal into percent as given below. 

In the above calculation, the decimal 0.0032 is equal to 0.32% which is less than 1%.

Let us look at the next problem on "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets"

Problem 9 : 

Classify the decimal  0.032 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Solution : 

The value of the given decimal is less than 1.

It may be either between 1% and 100% or less than 1%. 

To make sure of the category, let us convert the given decimal into percent as given below. 

In the above calculation, the decimal 0.0.032  is equal to 3.2% which is between 1% and 100%. 

Let us look at the next problem on "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets"

Problem 10 : 

Classify the decimal  0.32 as

(A) less than 1 %

(B) greater than 100%

(C) between 1% and 100%

Solution : 

The value of the given decimal is less than 1.

It may be either between 1% and 100% or less than 1%. 

To make sure of the category, let us convert the given decimal into percent as given below. 

In the above calculation, the decimal 0.0.32  is equal to 32% which is between 1% and 100%. 

If you want to know some basic stuff about percents greater than 100 and less than 1,

Please click here

Apart from the stuff given above, if you want to know more about, "Percents greater than 100 and less than 1 worksheets", please click here

If you need any other stuff in math, please our google custom search here. 

Widget is loading comments...
Widget is loading comments...