1. Add 0.24 and 0.15.
2. Subtract 0.14 from 0.25.
3. Multiply 1.5 and 4.3.
4. Divide 4.2 by 3.
5. Find 17.6 ÷ 0.4.
6. Each part of a multipart question on a test is worth the same number of points. The whole question is worth 37.5 points. Daniel got 1/2 of the parts of a question correct. How many points did Daniel receive ?.
7. The bill for a pizza was $14.50. Charles paid for 3/5 of the bill. How much did he pay ?.
1. Answer :
0.24 and 0.15 are shaded in two different colors. Now the sum of 0.24 and 0.15 is 0.39.
3 tenths and 9 hundredths
2. Answer :
Method 1 :
Therefore,
0.25 - 0.14 = 0.11
Method 2 :
Therefore,
0.25 - 0.14 = 0.11
Note :
In both the methods, arrange the decimal numbers according to the place values and subtract them.
3. Answer :
To multiply the decimals, first convert both of them into whole numbers.
Then, we have 15 and 43.
Multiplying 15 and 43, we get 645.
In both 1.5 and 4.3, there is 1 digit to the right of the decimal point. So, count 2 digits from the right and put a decimal point.
So, we get 1.5 x 4.3 = 6.45.
4. Answer :
Write the decimal number 4.2 as a fraction with multiples of 10.
Since there is only one digit after the decimal in 4.2, we can write 4.2 as 42/10.
(If there are two digits after the decimal, we have to take 100 as denominator)
Now, we have to divide 42/10 by 3 as given below.
4.2 ÷ 3 = 42/10 ÷ 3
4.2 ÷ 3 = 42/10 x 1/3
4.2 ÷ 3 = 14/10
4.2 ÷ 3 = 1.4
5. Answer :
First, let us write both the decimals 17.6 and 0.4 as 176/10 and 4/10.
Now, we can divide 176/10 by 4/10 as given below.
17.6 ÷ 0.4 = 176/10 ÷ 4/10
17.6 ÷ 0.4 = 176/10 x 10/4
17.6 ÷ 0.4 = 44
6. Answer :
To find the total points received by Daniel, we have to multiply 1/2 and 37.5.
Step 1 :
Convert the fraction 1/2 as the decimal 0.5.
(1/2) x 37.5 = 0.5 x 37.5
Step 2 :
Multiply.
0.5 x 37.5 = 18.75
Hence, Daniel received 18.75 points.
7. Answer :
To find the amount paid by Charles, we have to multiply 3/5 and 14.50.
Step 1 :
Convert the fraction 3/5 as the decimal 0.6
(3/5) x 14.50 = 0.6 x 14.50
Step 2 :
Multiply.
0.6 x 14.50 = 8.7
Hence, Charles paid $8.7.
Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com
We always appreciate your feedback.
©All rights reserved. onlinemath4all.com
Jan 19, 22 09:34 AM
Multiplicative Inverse Worksheet
Jan 19, 22 09:25 AM
Multiplicative Inverse - Concept - Examples
Jan 19, 22 08:24 AM
Graphing Linear Functions Worksheet