LOGARITHMIC FORM TO EXPONENTIAL FORM

About "Logarithmic form to exponential form"

Logarithmic form to exponential form :

Here we are going to see how to convert the given question from logarithmic form to exponential form.

x = logais the logarithmic form of the exponential form b ax = . In both the forms, the base is same.

Let us look into some examples to understand the concept given above.

Example 1 :

Change the following from logarithmic form to exponential form.

log 464   =  3

Solution :

Given logarithmic form :

log 464  = 3 

Exponential form :

64  =  43

Example 2 :

Obtain the equivalent exponential form of the following

log162  =  1/4

Solution :

Given logarithmic form :

log162  =  1/4 

Exponential form :

 2  =  161/4

Example 3 :

Obtain the equivalent exponential form of the following

log5(1/25)  =  -2

Solution :

Given logarithmic form :

log5(1/25)  =  -2

Exponential form :

 (1/25)  =  5-2

Example 4 :

Obtain the equivalent exponential form of the following

log100.1 =  -1

Solution :

Given logarithmic form :

log100.1 =  -1

Exponential form :

 0.1  =  10-1

Example 5 :

Obtain the equivalent exponential form of the following

log6216 =  3

Solution :

Given logarithmic form :

log6216 =  3

Exponential form :

 216  =  63

Example 6 :

Obtain the equivalent exponential form of the following

log93 =  1/2

Solution :

Given logarithmic form :

log93 =  1/2

Exponential form :

 3  =  9(1/2)

Example 7 :

Obtain the equivalent exponential form of the following

log51  =  0

Solution :

Given logarithmic form :

log51  =  0

Exponential form :

 1  =  50

Example 8 :

Obtain the equivalent exponential form of the following

log√3 9  =  4

Solution :

Given logarithmic form :

log√3 9  =  4

Exponential form :

 9  =  (√3)4

Example 9 :

Obtain the equivalent exponential form of the following

log64 (1/8)  =  -1/2

Solution :

Given logarithmic form :

log64 (1/8)  =  -1/2

Exponential form :

 (1/8)  =  64(-1/2)

Example 10 :

Obtain the equivalent exponential form of the following

log0.5 8  =  -3

Solution :

Given logarithmic form :

log0.5 8  =  -3

Exponential form :

 8  =  0.5-3

After having gone through the stuff given above, we hope that the students would have understood "Logarithmic form to exponential ". 

Apart from the stuff given above, if you want to know more about "Logarithmic to exponential form",

Apart from the stuff given in this section, if you need any other stuff in math, please use our google custom search here.

HTML Comment Box is loading comments...