CONVERTING METRIC UNITS WORKSHEET

To learn how to do conversions between different metric units, 

Please click here

Problem 1 :

Convert 2 meters into centimeters. 

Problem 2 :

Convert 3.5 decimeters into centimeters. 

Problem 3 :

Convert 30 decimeters into meters. 

Problem 4 :

Convert 5280 meters into kilometers. 

Problem 5 :

Convert 24 hectometers into kilometers 

Problem 6 :

Convert 2 kilograms in to grams. 

Problem 7 :

Convert 3.5 deciliters into centiliters. 

Problem 8 :

Convert 0.5 decigrams into centigrams. 

Problem 9 :

Convert 48 milligrams into centigrams. 

Problem 10 :

Convert 5000 grams into kilograms. 

Solutions

Problem 1 :

Convert 2 meters into centimeters. 

Solution : 

Here, we convert bigger unit into smaller unit. So we have to multiply.

2 m  =  2  100 cm 

2 m  =  200 cm

So, 2 m is equal to 200 cm.

Problem 2 :

Convert 3.5 decimeters into centimeters. 

Solution : 

Here, we convert bigger unit into smaller unit. So we have to multiply.

3.5 dm  =  3.5  10 cm

3.5 dm  =  35 cm

So, 3.5 decimeters is equal to 35 centimeters.

Problem 3 :

Convert 30 decimeters into meters. 

Solution : 

Here, we convert smaller unit into bigger unit. So we have to divide.

30 decimeters  =  30 / 10 meters 

30 decimeters  =  3 meters

So, 30 decimeters is equal to 3 meters.

Problem 4 :

Convert 5280 meters into kilometers. 

Solution : 

Here, we convert smaller unit into bigger unit. So we have to divide.

5280 meters  =  5280 / 1000 kilometers 

5280 meters  =  5.28 kilometers

So, 5280 meters is equal to 5.28 kilometers.

Problem 5 :

Convert 24 hectometers into kilometers 

Solution : 

Here, we convert smaller unit into bigger unit. So we have to divide.

24 hectometers  =  24/10 kilometers 

24 hectometers  =  2.4 kilometers 

So, 24 hectometers is equal to 2.4 kilometers.

Problem 6 :

Convert 2 kilograms in to grams. 

Solution : 

Here, we convert bigger unit into smaller unit. So we have to multiply.

2 kg  =  2  1000 grams 

2 kg  =  2000 grams

So, 2 kg is equal to 2000 grams.

Problem 7 :

Convert 3.5 deciliters into centiliters. 

Solution : 

Here, we convert bigger unit into smaller unit. So we have to multiply.

3.5 deciliters  =  3.5  10 centiliters

3.5 deciliters  =  35 centiliters

So, 3.5 deciliters is equal to 35 centiliters.

Problem 8 :

Convert 0.5 decigrams into centigrams. 

Solution : 

Here, we convert bigger unit into smaller unit. So we have to multiply.

0.5 decigrams  =  0.5  10 centigrams 

0.5 decigrams  =  5 centigrams

So, 0.5 decigrams is equal to 5 centigrams.

Problem 9 :

Convert 48 milligrams into centigrams. 

Solution : 

Here, we convert smaller unit into bigger unit. So we have to divide.

48 milligrams  =  48 / 10 centigrams 

48 milligrams  =  4.8 centigrams

So, 48 milligrams is equal to 4.8 centigrams. 

Problem 10 :

Convert 5000 grams into kilograms. 

Solution : 

Here, we convert smaller unit into bigger unit. So we have to divide.

5000 grams  =  5000 / 1000 kg 

5000 grams  =  5 kg

So, 5000 grams is equal to 5 kilograms.

Apart from the stuff given in this section, if you need any other stuff in math, please use our google custom search here. 

Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com

We always appreciate your feedback.

©All rights reserved. onlinemath4all.com

Recent Articles

  1. Rotation 180 Degrees about the Origin Worksheet

    Jul 03, 22 08:00 PM

    Rotation 180 Degrees about the Origin Worksheet

    Read More

  2. Rotation 90 Degrees Counterclockwise about the Origin Worksheet

    Jul 03, 22 07:59 PM

    Rotation 90 Degrees Counterclockwise about the Origin Worksheet

    Read More

  3. Worksheet on 90 Degree Anticlockwise Rotation

    Jul 03, 22 07:51 PM

    Worksheet on 90 Degree Anticlockwise Rotation

    Read More