COMPLETE ADDITION AND SUBTRACTION SENTENCES

Complete each of the following addition and subtraction sentences with the appropriate value.

Question 1 :

125 + ___ = 260

Answer :

Let x be the missing value.

125 + x = 260

Subtract 130 from both sides.

(125 + x) - 125 = 260 - 125

125 + x - 125 = 135

x = 135

So,

125 + 135 = 260

Question 2 :

___ - 52 = 128

Answer :

Let x be the missing value.

x - 52 = 128

Add 52 to both sides.

(x - 52) + 52 = 128 + 52

x - 52 + 52 = 180

x = 180

So,

180 - 52 = 128

Question 3 :

___ + 36 = -5

Answer :

Let x be the missing value.

x + 36 = -5

Subtract 36 from both sides.

(x + 36) - 36 = -5 - 36

x + 36 - 36 = -5 - 36

x = -41

So,

-41 + 36 = -5

Question 4 :

27395 + ___ = 27951

Answer :

Let x be the missing value.

27395 + x = 27951

Subtract 27395 from both sides.

(27395 + x) - 27395 = 27951 - 27395

27395 + x - 27395 = 196

x = 196

So,

27395 + 196 = 27951

Question 5 :

10500 - ___ = 9998

Answer :

Let x be the missing value.

10500 - x = 9998

Add x to both sides.

(10500 - x) + x = 9998 + x

10500 - x + x = 9998 + x

10500 = 9998 + x

Subtract 9998 from both sides.

10500 - 9998 = (9998 + x) - 9998

502 = 9998 + x - 9998

502 = x

So,

10500 - 502 = 9998

Question 6 :

-4008 + ___ = 560

Answer :

Let x be the missing value.

-4008 + x = 560

Add 4008 to both sides.

(-4008 + x) + 4008 = 560 + 4008

-4008 + x + 4008 = 4568

x = 4568

So,

-4008 + 4568 = 560

Question 7 :

-77846 + ___ = 2987

Answer :

Let x be the missing value.

-77846 + x = 2987

Add 77846 to both sides.

(-77846 + x) + 77846 = 2987 + 77846

-77846 + x + 77846 = 80833

x = 80833

So,

-77846 + 80833 = 2987

Question 8 :

9536 - ___ = 2605

Answer :

Let x be the missing value.

9536 - x = 2605

Add x to both sides.

(9536 - x) + x = 2605 + x

9536 - x + x = 2605 + x

9536 = 2605 + x

Subtract 2605 from both sides.

9536 - 2605 = (2605 + x) - 2605

6931 = 2605 + x - 2605

6931 = x

So,

9536 - 6931 = 2605

Question 9 :

10869 - ___ = 20563

Answer :

Let x be the missing value.

10869 - x = 20563

Add x to both sides.

(10869 - x) + x = 20563 + x

10869 - x + x = 20563 + x

10869 = 20563 + x

Subtract 20563 from both sides.

10869 - 20563 = (20563 + x) - 20563

-9694 = 20563 + x - 20563

-9694 = x

So,

10869 - (-9694) = 2605

Question 10 :

-8570 - ___ = 3794

Answer :

Let x be the missing value.

-8570 - x = 3794

Add x to both sides.

(-8570 - x) + x = 3794 + x

-8570 - x + x = 3794 + x

-8570 = 3794 + x

Subtract 3794 from both sides.

-8570 - 3794 = (3794 + x) - 3794

-12364 = 3794 + x - 3794

-12364 = x

So,

-8570 - (-12364) = 3794

Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com

We always appreciate your feedback.

©All rights reserved. onlinemath4all.com

Recent Articles

  1. Angular Speed and Linear Speed

    Dec 07, 22 05:15 AM

    Angular Speed and Linear Speed - Concepts - Formulas - Examples

    Read More

  2. Linear Speed Formula

    Dec 07, 22 05:13 AM

    Linear Speed Formula and Examples

    Read More

  3. Angular Speed and Linear Speed Worksheet

    Dec 07, 22 05:08 AM

    Angular Speed and Linear Speed Worksheet

    Read More