COMPLETE ADDITION AND SUBTRACTION EQUATIONS WITH INTEGERS

Complete each of the following addition and subtraction equations with the appropriate value.

Problem 1 :

Solution :

Let x be the missing integer.

x + 20 = 17

Subtract 20 from both sides.

(x + 20) - 20 = 17 - 20

x + 20 - 20 = -3

x = -3

So,

-3 + 20 = 17

Problem 2 :

Solution :

Let x be the missing integer.

-7 + x = 17

Add 7 to both sides.

(-7  + x) + 7 = 17 + 7

-7 + x + 7 = 24

x = 24

So,

-7 + 24 = 17

Problem 3 :

Solution :

Let x be the missing integer.

x + 5 = -10

Subtract 5 from both sides.

(x + 5) - 5 = -10 - 5

x + 5 - 5 = -15

x = -15

So,

-15 + 5 = -10

Problem 4 :

Solution :

Let x be the missing integer.

-12 + x = -19

Add 12 to both sides.

(-12 + x) + 12 = -19 + 12

-12 + x + 12 = -7

x = -7

So,

-12 + (-7) = -19

Problem 5 :

Solution :

Let x be the missing integer.

-18 + x = -20

Subtract 20 from both sides.

(-18 + x) + 18 = -20 + 18

-18 + x + 18 = -20 + 18

x = -2

So,

-18 + (-2) = -20

Problem 6 :

Solution :

Let x be the missing integer.

-11 + x = -17

Add 11 to both sides.

(-11 + x) + 11 = -17 + 11

-11 + x + 11 = -6

x = -6

So,

-11 + (-6) = -17

Problem 7 :

Solution :

Let x be the missing integer.

18 + x = 9

Subtract 18 from both sides.

(18 + x) - 18 = 9 - 18

18 + x - 18 = -9

x = -9

So,

18 + (-9) = 9

Problem 8 :

Solution :

Let x be the missing integer.

x - 5 = 23

Add 5 to both sides.

(x - 5) + 5 = 23 + 5

x - 5 + 5 = 28

x = 28

So,

28 - 5 = 23

Problem 9 :

Solution :

Let x be the missing integer.

x - 25 = -17

Add 25 to both sides.

(x - 25) + 25 = -17 + 25

x - 20 + 20 = 8

x = 8

So,

8 - 25 = -17

Problem 10 :

Solution :

Let x be the missing integer.

40 - x = 28

Add x to both sides.

(40 - x) + x = 28 + x

40 + x - x = 28 + x

40 = 28 + x

Subtract 28 from both sides.

40 - 28 = (28 + x) - 28

12 = 28 + x - 28

12 = x

So,

40 - 12 = 28

Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com

We always appreciate your feedback.

©All rights reserved. onlinemath4all.com

Recent Articles

  1. Relatively Prime Numbers

    Nov 21, 22 10:22 AM

    Relatively Prime Numbers - Concept - Examples

    Read More

  2. Relatively Prime Numbers Worksheet

    Nov 21, 22 10:20 AM

    Relatively Prime Numbers Worksheet

    Read More

  3. Least Common Multiple of Relatively Prime Numbers Worksheet

    Nov 21, 22 06:42 AM

    Least Common Multiple of Relatively Prime Numbers Worksheet

    Read More