CLASSIFYING POLYNOMIALS BY NUMBER OF TERMS WORKSHEET

About "Classifying polynomials by number of terms worksheet"

Classifying polynomials by number of terms worksheet :

Here we are going to see some practice questions on classifying polynomials based on number of terms.

Classifying polynomials by number of terms worksheet - Practice questions

Classify the following polynomials based on the number of terms

(1)  x3 - x2

(2)  5x

(3)  4x4 + 2x3 + 1

(4)  4x3

(5)  x + 2

(6)  y20 + y18 + y2

(7)  u23 - u4

(8)  u3 - 2u2

(9)  3x2

(10)  -7

(11)  4x

Classifying polynomials by number of terms worksheet  - Solution

Question 1 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

x3 - x2

Solution :

The given polynomial is having only two terms.

Hence it is known as binomial.

Question 2 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

5x

Solution :

The given polynomial is having only one term.

Hence it is known as monomial.

Question 3 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

4x4 + 2x3 + 1

Solution :

The given polynomial is having three term.

Hence it is known as trinomial.

Question 4 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

4x3

Solution :

The given polynomial is having only one term.

Hence it is known as monomial.

Question 5 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

x + 2

Solution :

The given polynomial is having only two terms.

Hence it is known as binomial.

Question 6 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

y20 + y18 + y2

Solution :

The given polynomial is having  three terms.

Hence it is known as trinomial.

Question 7 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

u23 - u4

Solution :

The given polynomial is having  two terms.

Hence it is known as binomial.

Question 8 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

u3 - 2u2

Solution :

The given polynomial is having  two terms.

Hence it is known as binomial.

Question 9 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

3x2

Solution :

The given polynomial is having  only one term.

Hence it is known as monomial.

Question 10 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

-7

Solution :

The given polynomial is having  only one term.

Hence it is known as monomial.

Question 11 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

4x

Solution :

The given polynomial is having  only one term.

Hence it is known as monomial.

After having gone through the stuff given above, we hope that the students would have understood "Classify polynomials by number of terms worksheet". 

Apart from the stuff given above, if you want to know more about "Classifying polynomials by number of terms worksheet"

Apart from the stuff given on this web page, if you need any other stuff in math, please use our google custom search here.

Widget is loading comments...