CLASSIFYING POLYNOMIALS BY DEGREE WORKSHEET

Question 1 :

Classify the following polynomial based on degree

x3 - x2

Question 2 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

3x+ 2x - 1

Question 3 :

Classify the following polynomial based on degree

y + 3

Question 4 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

4x3

Question 5 :

Classify the following polynomial based on degree

(5/2)y2 + 1

Question 6 :

Classify the following polynomial based on degree

√3x + 1

Question 7 :

Classify the following polynomial based on degree

7

Question 8 :

Classify the following polynomial based on degree

y3 + 3y

Question 9 :

Classify the following polynomial based on degree

2u3 + u2 + 3

Question 10 :

Classify the following polynomial based on degree

x + 2

Detailed Answer Key

Question 1 :

Classify the following polynomial based on degree

x3 - x2

Solution :

Degree of the given polynomial is 3.

So, it is cubic polynomial.

Question 2 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

3x2 + 2x - 1

Solution :

Degree of the given polynomial is 2.

So, it is quadratic polynomial.

Question 3 :

Classify the following polynomial based on degree

y + 3

Solution :

Degree of the given polynomial is 1.

So, it is linear polynomial.

Question 4 :

Classify the following polynomial based on the number of terms

4x3

Solution :

Degree of the given polynomial is 3.

So, it is cubic polynomial.

Question 5 :

Classify the following polynomial based on degree

(5/2)y2 + 1

Solution :

Degree of the given polynomial is 2.

So, it is quadratic polynomial.

Question 6 :

Classify the following polynomial based on degree

√3x + 1

Solution :

Degree of the given polynomial is 1.

So, it is linear polynomial.

Question 7 :

Classify the following polynomial based on degree

7

Solution :

Degree of the given polynomial is 0.

So, it is constant polynomial.

Question 8 :

Classify the following polynomial based on degree

y3 + 3y

Solution :

Degree of the given polynomial is 3.

So, it is cubic polynomial.

Question 9 :

Classify the following polynomial based on degree

2u3 + u2 + 3

Solution :

Degree of the given polynomial is 3.

So, it is cubic polynomial.

Question 10 :

Classify the following polynomial based on degree

x + 2

Solution :

Degree of the given polynomial is 1.

So, it is linear polynomial.

Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com

We always appreciate your feedback.

©All rights reserved. onlinemath4all.com

Recent Articles

  1. 10 Hard SAT Math Questions (Part - 26)

    Oct 10, 25 08:14 PM

    10 Hard SAT Math Questions (Part - 26)

    Read More

  2. SAT Math Videos on Exponents

    Oct 09, 25 10:18 AM

    SAT Math Videos on Exponents

    Read More

  3. 10 Hard SAT Math Questions (Part - 25)

    Oct 08, 25 09:00 PM

    digitalsatmath393.png
    10 Hard SAT Math Questions (Part - 25)

    Read More