6TH GRADE MATH PRACTICE ONLINE

Question 1 :

Which is the least 6 digit number of the following numbers

(A) 100050     (B) 100095     (C) 10000

Solution :

Comparing the above three numbers, 100050 is the least 6 digit number.

Question 2 :

The sum of two integers is 48. If one of the integer is -24, determine the other

(A) 62     (B) 72       (C) 24

Solution :

Sum of two integers  =  48

One of the integer  =  -24

Let x be the unknown

x + (-24)  =  48

 x  =  48 + 24

x  =  72

Question 3 :

Every prime number except 2 is an __________ number.

(A) Odd         (B) Even      (C) Composite

Solution :

2 is the only even prime number.

Question 4 :

Find the ratio of 250 kg to 10 kg.

(A) 25 : 1      (B) 15 : 50     (C) 1 : 25

Solution :

  =  250 : 10

  =  25 : 1

So, the ratio between 250 kg to 10 kg is 25 : 1

Question 5 :

Solve the equation

3x - 4 = 4 - (8 + 3x)

 (A) 5          (B) 2           (C) 0

Solution :

3x - 4  =  4 - (8 + 3x)

3x - 4  =  4 - 8 - 3x

3x - 4  =  -4 - 3x

3x + 3x  =  -4 + 4

6x  =  0

x  =  0

So, the answer is 0.

Question 6 :

A dot gives us an idea of a _____________

(A) Ray       (B) Point         (C) Line

Solution :

A dot gives an idea of point.

Question 7 :

Diameter of the circle is 12 cm. Find its radius?

 (A) 4 cm      (B) 6 cm      (C) 8 cm

Solution :

Radius is half of the diameter.

Radius  =  Diameter / 2

  =  12/2

Radius  =  6 cm

Question 8 :

Find the perimeter of the rectangle having length and breadth are 16 cm and 8 cm respectively.

 (A) 24 cm      (B) 76 cm         (C) 48 cm

Solution :

Length of the rectangle  =  16 cm, breadth  =  8 cm

Perimeter of the rectangle  =  2 (l + b)

  =  2(16 + 8)

  =  2(24)

  =  48 cm

Question 9 :

Solve for x,  x - 3 = 11

(A) 14          (B) 8      (C) 1

Solution :

x - 3  =  11

x  =  11 + 3

x  =  14

So the answer is 14.

Question 10 :

If the sum of two angles measures 90° then the angles are known as __________ angles.

(A) Complementary    (B) Supplementary    (C) Zero

Solution :

If sum of the two angles is 90 then they are  known as complementary angles.

Apart from the stuff given in this section if you need any other stuff in math, please use our google custom search here.

Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com

We always appreciate your feedback.

©All rights reserved. onlinemath4all.com

Recent Articles

  1. Worksheet on 90 Degree Anticlockwise Rotation

    Jul 03, 22 07:37 PM

    Worksheet on 90 Degree Anticlockwise Rotation

    Read More

  2. Worksheet on 90 Degree Clockwise Rotation

    Jul 03, 22 07:34 PM

    Worksheet on 90 Degree Clockwise Rotation

    Read More

  3. Rotation 90 Degrees Counterclockwise about the Origin Worksheet

    Jul 03, 22 07:26 PM

    Rotation 90 Degrees Counterclockwise about the Origin Worksheet

    Read More