5TH GRADE MATH PRACTICE TEST ONLINE PRACTICE

5th Grade Math Practice Test Online Practice :

In this section, we will see some practice problems for 5th grade students.

Question 1 :

.In which quadrant does the point (3, 4) lie on ?

(A) 1st       (B) 2nd         (C) 3rd

Solution :

In the given point, x and y are positive. So it lies in the first quadrant.

Question 2 :

How many numbers are divisible by 6 between 10 and 50 ?

(A) 8      (B) 5       (C) 7

Numbers which are divisible by 6 between 10 and 50 are 

12, 18, 24,30, 36, 42, 48

Hence 7 numbers are divisible by 6.

Question 3 :

Find the product of 1.008 x 7

(A) 5.012       (B) 6.026      (C) 7.056

Solution :

 1.008 x 7  =  7.056

Question 4 :

Which of the following is correct?

(A) 0 < -1        (B) 0 > -5        (C) -3 > 0

Solution :

Negative numbers are lesser than 0. So, 0 < -1 is correct.

Question 5 :

Joseph earned $20.70 for working 6 hours. How much was he paid for an hour?

(A) $5.15         (B) $3.45       (C) $2.25

Solution :

Money earned by Joseph in 6 hours  =  $20.70

Money earned in 1 hour  =  20.70/6

  =  $3.45

Hence the answer is 3.45.

Question 6 :

The area of a picture is 240 sq.cm. Its length is 20 cm. What is the breadth?

(A) 18 cm       (B) 15 cm      (C) 12 cm

Solution :

Area of picture  =  240

length  =  20 cm, breadth  =  ?

Area of the rectangle  =  length x breadth

20 x breadth  =  240

Breadth  =  240/20

Breadth  =  12 cm

Question 7 :

Find the greatest common factor of 15, 35 and 75 ?

(A) 305        (B) 615        (C) 525

Solution :

Greatest common factor  =  5⋅3⋅7⋅5

  =  525

Question 8 :

The value of 3 cubed times 2 squared is

(A) 108         (B) 102       (c) 110

Solution :

 3 cubed times 2 squared  =  3⋅ 22

  =  9 ⋅ 4

  =  36

Question 9 :

If A  =  {2, 4, 6, 8} then what will be the value of n(A)

(A) 4        (B) 7         (C) 10

Solution :

The number of elements in the set A is 4.

The value of n(A)  =  4

Question 10 :

What is the value of 6!

(A) 540        (B) 720        (C) 120

Solution :

6!  =  6 ⋅ 5 ⋅ 4 ⋅ 3 ⋅ 2 ⋅ 1

  =  720

After having gone through the stuff given above, we hope that the students would have practiced problems in the worksheet.

Apart from the stuff given on this web page, if you need any other stuff in math, please use our google custom search here

Solo Build It!

Kindly mail your feedback to v4formath@gmail.com

We always appreciate your feedback.

©All rights reserved. onlinemath4all.com

Recent Articles

  1. Nature of the Roots of a Quadratic Equation Worksheet

    Aug 10, 22 10:23 PM

    Nature of the Roots of a Quadratic Equation Worksheet

    Read More

  2. Nature of the Roots of a Quadratic Equation

    Aug 10, 22 10:18 PM

    Nature of the Roots of a Quadratic Equation - Concept - Examples

    Read More

  3. Finding a Scale Factor Worksheet

    Aug 10, 22 10:28 AM

    Finding a Scale Factor Worksheet

    Read More