Column addition

                         This page deals with column addition. In column addition, the numbers to be added are written one below the other and each column numbers to be added like this.

Now we are going to see some example problems to understand the concept addition. By going through these examples we can easily understand this concept. 
Example 1: 

Add 3 + 4

We have to write 3 and 4 one below the other:

Solution:

      3

    + 4

      7

Example 2: 

Add 15 + 17

We have to write 15 and 17 one below the other:

Solution:

15

+17

32

Now we will see addition of three digit numbers in column addition.

Example 3: 

Add 115 + 187

We have to write 115 and 187 one below the other:

Solution: 

115

+187

302

Example 4: 

Add 201 + 138

We have to write 201 and 138 one below the other:

Solution: 

201

+138

339

Example 5: 

Add 149 + 156

We have to write 149 and 156 one below the other:

Solution:

149

+ 156

305

Example 6: 

Add 1123 + 15

We have to write 1123 and 15 one below the other:

Solution:

1123

+ 15

1138

Example 7: 

Add 987 + 146

We have to write 987 and 146 one below the other:

Solution:

  987

+146

1133

Example 8: 

Add 869 + 123

Solution:

We have to write 869 and 123 one below the other:

869

+123

992

Example 9: 

Add 7895 + 13

Solution:

We have to write 7895 and 13 one below the other:

7895

+ 13

7908

Example 10: 

Add 458 + 197

Solution:

We have to write 458 and 197 one below the other:

458

+197

655

We have given lots of practice questions to understand this topic. Students who are in the school grade must practice these kinds of worksheets. We have given links for those worksheets. Thanks for using this website.




  • Work Sheets
  • Addition
  • Subtraction
  • Multiplication
  • Division

  • Quote on Mathematics

    “Mathematics, without this we can do nothing in our life. Each and everything around us is math.

    Math is not only solving problems and finding solutions and it is also doing many things in our day to day life. They are:

    It subtracts sadness and adds happiness in our life.

    It divides sorrow and multiplies forgiveness and love.

    Some people would not be able accept that the subject Math is easy to understand. That is because; they are unable to realize how the life is complicated. The problems in the subject Math are easier to solve than the problems in our real life. When we people are able to solve all the problems in the complicated life, why can we not solve the simple math problems?

    Many people think that the subject math is always complicated and it exists to make things from simple to complicate. But the real existence of the subject math is to make things from complicate to simple.” additionii additionii

HTML Comment Box is loading comments...