In this page 6th grade math worksheets 4 , you will find 10 questions
in various topics of math. You may try each questions on your own and
you may check the answer immediately by using the submit button. This
question paper will be in the form of quiz.
On
this webpage, we give 6th grade math worksheets 4 online test which
can be taken
by any one without any login credentials. At the end of the test,
students can check their score instantly and also they can view detailed
answer for all the questions. We hope, this online practice test will
be a great boost for the students. We give detailed solution for every
question of this worksheet. If you find it difficult to do any
problem,please click the link view solution for each question. You will
get detailed solution.
1. What is the successor of the number 1000906
2. Find the sum of 13,412,687 and 908
3. The population of a town is 450772.1 out of every 14 persons is reported to be educated.In all,how many educated persons are there in the town.
4. The population of a village is 1500. If 489 are men and 472 are women.Find the number of children.
5. Find the cube of -13.
6. Simplify the following expression: 30-[15-{6+(18-14)}]
7. What is the largest 4 digit number?
8. HCF and LCM of two numbers are 5 and 280 respectively .If one of the number is 35, find the other number.
9. An office opens at 9:00 a.m and closes at 5:30 p.m with a lunch interval of 30 minutes.What is the ratio of lunch interval to the total period in office.
10. Solve the equation x - 7 = -15
Explanation for question No 1 |
Successor means the next number.
To find the next number we have to add 1 with this number. 1000906 + 1 = 1000907 So the correct answer for this question is 1000907 option B |
Explanation for question No 2 |
To find the sum of these numbers,we have add them.
13 + 412 + 687 + 908 = |
Explanation for question No 3 |
Total number of persons = 450772
1 out of 14 to be educated Total number of educated persons = (1/14)x 450772 = 32198 So the correct answer for this question is 32198 option A |
Explanation for question No 4 |
Total number of persons in the village = 1500
Number of men = 489 Number of women = 472 To find the total number of children,we have to subtract the sum of men and women from the total number of people. Number of children = 1500 - (489 + 472) = 1500 - 961 = 539 So the correct answer for this question is 539 option A |
Explanation for question No 5 |
To find the cube of -13 we have to multiply -13 three times
(-13) ^{3} = -13 (-13) (-13) = 2197 So the correct answer for this question is 2197 option B |
Explanation for question No 6 |
To simplify the following expression,we have to use the "BODMAS" rule
= 30-[15 - {6 + (18 - 14)}] = 30-[15 - {6 + 4}] = 30-[15 - 10] = 30-5 = 25 So the correct answer for this question is 25 option B |
Explanation for question No 7 |
The largest four digit number is 9999
So the correct answer for this question is 9999 option B |
Explanation for question No 8 |
HCF of two numbers = 5
LCM of two numbers = 280 One of the number = 35 Relationship between LCM and HCF Product of two numbers = HCF x LCM 35 x X = 5 x 280 35 X = 1400 X = 1400/35 X = 40 So the correct answer for this question is 40 option C |
Explanation for question No 9 |
Total period of office time = 8 hours 30 minutes
Time taken for lunch interval = 30 minutes Now we are going to take the total office time from hours to minutes 8 x 60 minutes + 30 minutes : 30 minutes 480 + 30 : 30 510 : 30 = 510/30 = 51/3 = 17 : 1 So the correct answer for this question is 17 : 1 option B |
Explanation for question No 10 |
Solve the equation x - 7 = -15
To find value for x x = - 15 + 7 x = -8 So the correct answer for this question is -8 option B |